Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /nfs/c03/h02/mnt/50561/domains/koktel.idea.hu/html/components/path.php on line 61

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /nfs/c03/h02/mnt/50561/domains/koktel.idea.hu/html/components/path.php on line 74

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /nfs/c03/h02/mnt/50561/domains/koktel.idea.hu/html/components/path.php:61) in /nfs/c03/h02/mnt/50561/domains/koktel.idea.hu/html/components/requestHandler.php on line 380
Koktélos poharak, azok közül is a leghasznosabbak

Le kell töltened a Flash Playert és engedélyezned kell a javascriptet ahhoz, hogy az oldal tartalmát ne csak csökkentett módban láthasd.
"Ne feledjük egy gyönyörű pohárral a lehető legkellemesebb vizuális hatást érhetjük el! Természetesen minden koktélhoz egy adott típusú pohár dukál, melyek most részletesen bemutatunk. Minden esetben megállapítható, hogy a poharaknak pontosan illeniük kell a bennük felszolgált italhoz!"

Koktélospohár

Az igazán hangulatos koktélozás elmaradhatatlan kelléke. Hosszú szára megvédi az italt a kéz melegétől, a V alakban elágazó kehely pedig elég széles a díszítés elhelyezéséhez. A nagyobbak űrtartalma 120-150 ml, a kisebbeké 50-70 ml.

Felespohár

Shootereket és röviditalokat kínálhatunk benne, emellett ha nincs otthon mérőpoharunk, azt is helyettesítheti. Űrtartalma hivatalosan 57 ml, így egy poharat számolhatunk két résznek (egy rész kb. 25 ml).

Old Fashioned

Egyenes oldalú vizespohár, amelybe 170-230 ml ital fér. Minden olyan koktélhoz használhatjuk, amelyet "on the rocks", vagyis jéggel kínálunk. Emellett Whiskyhez a legmegfelelőbb választás. Valószínűleg ez az a pohár, amiből néhány már megtalálható a háztartásban.

  Collins

  A hosszúitalok klasszikus pohara, így minél magasabb, annál jobb. Hasznos pohártípus, sok célra használhatjuk. Ilyen pohárban kínálunk hosszú koktélokat (longdrinkeket), jégre töltött kevert italokat vagy például szódával feltöltött italokat. A highball pohárral ellentétben oldalai teljesen egyenesek. Befogadóképessége 230-280 ml.

  Highball

  Magas falú pohár, befogadóképessége 230-280 ml. Szerepét tekintve tulajdonképpen azonos a Collins-pohárral, csak valamivel dekoratívabb.

  Hurrikán pohár

  Tetszetős ívű, nagy űrtartalmú, hasas pohár, amiben bőven van hely a jég és a díszek számára. Általában egzotikus hosszúitalokat és tört jéggel felszolgált koktélokat szolgálunk fel benne. Űrtartalma 240-300 ml.

  Borospohár vagy Sour

  Talpas pohár többnyire olyan italokhoz, amelyek se nem "igazi" koktélok, se nem hosszúitalok, mint például az Icebreaker vagy az Orgazmus.