Le kell töltened a Flash Playert és engedélyezned kell a javascriptet ahhoz, hogy az oldal tartalmát ne csak csökkentett módban láthasd.
"Egy jó koktél elkészítéséhez nem feltétlenül szükséges rengeteg különleges felszerelést beszereznünk."

Shaker

A bármixer legalapvetőbb eszköze. Shakert használjuk az olyan italokhoz, amelyek gyümölcsleveket, szirupokat, sűrű likőröket vagy más alaposabb összerázást igénylő hozzávalókat tartalmaznak. A shakerben el kell férnie két italnak és a hozzá tartozó jégnek! A legelterjedtebb és legkönnyebben használható shaker rozsdamentes acélból készül, a fedélbe épített szűrővel valamint mérceként is használható sapkával rendelkezik.
Tipp : A shaker tetejét ne szorítsuk rá, mivel nem lehet így leszedni rázás után.
Az ital kitöltésekor a shaker illesztése ne szivárogjon!

Szűrő

Két fajta szűrő létezik, az ismertebb a Hawthorn szűrő, kevésbe ismert a Julep szűrő. A Hawthorn szűrő megismerhető a pereme körül lévő hosszú, rugalmas spirálról. Ennek köszönhetően remekül illeszkedik akár különböző méretű shakerekbe is, valamint a spirál a shakerben tartja a jeget, míg a kevert italt szépen átengedi.
A julep szűrő ezzel szemben egy lyukacsos kanál emlékeztethet minket. Ezt a fajta szűrőt nehéz lehet beszerezni, elsősorban Boston shaker használata mellett szükségeltetik, hiszem a Hawthorn szűrő nem illeszkedik a shaker felső, átlátszó részére!

Hámozókés

Egyik legalapvetőbb dolog, valószínűleg minden háztartásban megtalálható. A lehető legélesebb kiskés.

Vágódeszka

Nem kell túlzottan nagy vagy kifinomult darab. A lényeg, hogy fel tudjuk rajta vágni a citromkarikákat, szeleteket és a díszítéshez használt spirálokat.

Citromfacsaró

Lehet bármilyen stílusú, a lényeg hogy jól tudjunk dolgozni vele. Ha sok vendéget hívunk, ne felejtsük el előre kifacsarni a szükséges citrommennyiséget.

Keverőpohár

Ezt az eszközt azokhoz az italokhoz használhatjuk, amelyek nem tartalmaznak gyümölcslevet, vagyis nem lehetnek zavarosak, csakis kristálytiszták. A keverőpohár űrtartalma mintegy fél liter.

    Mérőpohár

    A klasszikus mérce, avagy a kis fémpohár. Különböző méretű lehet azonban a legáltalánosabban elterjedt a 2 cl űrmértékű alsó résszel, illetve 4 cl felső résszel ellátott pohár. Helyettesíthetjük klasszikus feles pohárral is.

    Bárkanál

    Nem minden koktél készül shakerben, van amelyeket keverni kell! Erre tökéletes megoldás a hosszított nyelű bárkanál! Űrmértéke a teáskanálénak felel meg. Hosszú nyele megkönnyíti a pohár alján lévő alapanyagok összekeverését.

    Jégvödör

    A koktélokat rendszerint jéghidegen szervírozzuk, tehát elkészítésükhöz sok jég szükséges. A jégvödör lehet rozsdamentes acélból, üvegből. Fő feladata megóvni a jeget a korai olvadástól. Természetes mélyhűtőben előre elkészített zacskós jeget is használhatunk!

    Jégtörő

    Vannak koktélok, amelyek készítéséhez tört jeget írnak a receptben! Ekkor szükséges a jégtörő, amely a nagyobb jégkockákat kisebb darabokra töri. A kis jégdarabok sokkal jobban kitöltik a poharat, így jobban lehűtik a koktélt, és az amúgy kevés alkoholmentes adalékot tartalmazó koktélokat is a megfelelő mértékben hígítják!

    Koktélvilla

    Ennek a kicsi, ám elegáns villának a segítségével igazán stílusosan halászhatjuk ki az olívabogyót, vagy koktélcseresznyét a pohár aljáról!