Le kell töltened a Flash Playert és engedélyezned kell a javascriptet ahhoz, hogy az oldal tartalmát ne csak csökkentett módban láthasd.
"A díszítés a koktélkeverés utolsó, elengedhetetlen fázisa. Egy igazi koktél csakis díszítőelemek sokaságával lesz teljes! A keverőpálcák, szívószálak, gyümölcsök melyek a legkülönfélébb formákban, színekben jelennek meg, hozzájárulnak a koktélfogyasztás élvezetéhez."

Friss gyümölcs

A friss gyümölcs talán az egyik legjobb módja a koktélok díszítésének. Különlegesen ízléses és látványos dekoráció készülhet eperből - félbevágva vagy egy pálcikára felszúrva. A málnadarabok, mangó vagy éppen ananászdarabok nemcsak érdekessé teszik a koktélokat, hanem új ízt is kölcsönöznek neki. Jól mutatnak a nagyobb zöld darabok is, mint például a citromfű vagy a menta. Tehát legyünk kreatívak, készítsünk látványra is elbűvölő koktélokat!

Koktélnyárs

Fából és műanyagból készült darabokat egyaránt találhatunk, ezekre szúrhatjuk fel a legkülönfélébb gyümölcsöket, gyümölcsdarabokat.

Szalvéták és alátétek

Egy jól kiválasztott alátét nagyban hozzájárul a vizuális élmény fokozásához, arról nem is beszélve, hogy a megmaradt gyümölcsdarabokat, magokat nem kell az asztalon elhelyezni!

Papírernyők

Miért is ne? A dekoráció személyes ízlés kérdése, és egy jó koktél nemcsak az ízlelőbimbóinkat, de a szemeinket is megörvendezteti.

Díszítés citromolajjal

  • Tartsuk a citromhéjat az ital fölé, a külső oldalával lefelé.
  • Facsarjuk ki a héját, ezzel illóolajat juttatunk az italba.
  • A citromhéj külső felével dörzsöljük be a pohár peremét, majd dobjuk el a héját. Ha kellemesnek találjuk a citrom fanyar aromáját, akár a kifacsart héjat is az italba tehetjük.


Spirál készítése

A spirálokat rendszerint citromból készítik, bár felhasználható erre a célra lime és narancs is.
  • Alul és fölül vágjunk le egy vékony karikát a gyümölcsből – épp csak olyan mélyen, hogy a gyümölcshús látsszon.
  • Egy éles késsel metsszük fel a gyümölcs héját a tetejétől az aljáig.
  • Illesszünk egy kiskanalat a vágásba. Az a cél, hogy megszabadítsuk a gyümölcsöt a héjától. Mozgassuk a kanalat fel-le, illetve a gyümölcshús körül.
  • Miután a gyümölcsöt megszabadítottuk a héjától , tegyük félre és használjuk friss gyümölcslé kifacsarásához.
  • Vágjuk fel a lehető legvékonyabb csíkokra a héját hosszanti irányban, fentről lefelé haladva.